Обединение на съмишленици от „Шалом“ и „Глас“ срещу словото на омраза

Председателите на Организацията на евреите в България „Шалом“ доц. д-р Александър Оскар и Централния израилтянски духовен съвет г-жа София Коен, се срещнаха с основателите на неправителствената организация Глас, Симеон Василев и Димитър Богданов, съобщиха от организациите.

Глас e неправителствена организация, основана през 2014 година. Тя  цели да допринесе за позитивна промяна в живота на лесбийки, гей, бисексуални и транссексуалните хора в България, осигурявайки пълно равенство и закрила от всички форми на дискриминация. Фондацията се фокусира върху активности, които да допринесат за положително обществено представяне на ЛГБТ общността. Работят с родители на ЛГБТ хора и провеждане на обществени кампании срещу хомофобските престъпления от омраза и в подкрепа на толерантността

И двете неправителствени организации са  обединени от желанието да намерят ефективен подход в борбата срещу езика и престъпленията от омраза в българското общество.

По повод срещата, председателят на „ОЕБ“ Шалом“ каза:

„Няма място за делене, когато каузата ни е обща. Всички искаме да живеем в общество, което приема различния, независимо дали той се отличава по религиозен, етнически, социален или друг признак. Искаме да живеем в общество, в което не се страхуваме да се показваме с истинските лица, с истинските си имена, да споделяме на глас своите убеждения. Вярвам, че младите хора в България имат силата да се борят за утвърждаването на демократичните ценности, които гарантират основните човешки права и върховенството на закона. Днес ние срещнахме нови съмишленици по пътя си и ще се радваме да го извървим заедно“.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.