От Столична община препоръчват директорите на училища и детски градини да внимават

Директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито, както и такива, свързани с физически натоварвания, препоръчват от Столична община.

По препоръка на пулмолозите от общината призовават още  хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън.

Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън.

Една от ефикасните мерки за противодействие на високите нива на фини прахови частици е въвеждането на зелен билет  за 4 декември 2018г.
„Зелен билет“ е еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община.
Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Център за градска мобилност, касите на столичното метро, както и от водачите на превозните средства на градския транспорт и чрез мобилното приложение http://sofia.mpas.bg
С цел стимулиране използването на обществен транспорт, Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата – бул.„Александър Малинов“при метростанция „А.Т.Балан“ и „Бизнес парк София, бул.“България“ между „Т.Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“на бул.“Цветан Лазаров“ и бул.Кръстьо Пастухов“, бул.„Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай №22, на бул.„ Царица Йоана“ при местростанция „Люлин“, на бул.„Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.
Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали. .

Шофьорите на МПС да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.