Oven baxtale! Ромска поезия, литературни четения и награди на името на Усин Керим

Днес е Международен ден на ромите, но у нас няма да има чествания заради епидемичната обстановка.

Литературно четене по повод празника се проведе в  Общински културен институт Дом на културата „Красно село“. Празникът на ромската култура и изкуство се организира от Дирекция “Култура” на Столична община и Асоциацията за развитие на София.

Програмата включва литературно четене с участието на ромските поети Георги ПарушевВалери Леков и Сали Ибрахим, музикални изпълнения на камерен ансамбъл „Софийски солисти“, дискусия за ролята на ромската култура и изкуство в София, особено в настоящия период, когато София, с подкрепата на Югозападния регион, кандидатства за Европейска столица на културата през 2019 г.
Малина Едрева, председател на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет поздрави участниците в празника.

В Чепеларе се проведе шесто издание на Национален конкурс за поезия „Усин Керим“

 

На 7 април, Столична библиотека откри и временна целодневна читалня с ромска литература.

В Чепеларе се проведе шесто издание на Национален конкурс за поезия „Усин Керим“ и награди на името на големия ромски поет. Четене на негови стихове се провежда и на други места в страната.

източник

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.