Пакистан: 12-годишно момче подпалено след опит за изнасилване

Споделете статията:

Четирима мъже са подпалили 12-годишно момче в Пакистан, след като не успели да го изнасилят. За случая от неделя съобщи бащата на детето, предаде „Индипендънт“. За последната година независимата Комисия за човешки права в страната е регистрирала 423 случая на изнасилване и 304 случаи на изнасилвания, извършени от банди.

Бащата на детето разказа, цитиран от „Експрес Трибюн“, че синът му си е играел пред дома, когато бандата го отвлякла и закарала в дома на свой член. Когато детето започнало да крещи, те го залели с бензин и избагали. Съседите завели детето в градската болница. Според директора на болницата момчето е с 25% изгаряния и вече не е в критично състояние.

От полицията заавиха, че са арестували трима заподозрени по случая, и добавиха: „Местните жители ни казаха, че има стара семейна вражда между тях“. Във втора публикация на „Експрес трибюн” по случая в основата на враждата е диспут за собственост, продължаващ повече от десетилетие.

Експлозия в пакистански молитвен дом, отговорността за която пое ДАЕШ, уби поне 52-ма души и рани повече от 64 в Събота.

Десет членове на банда в Пакистан бяха арестувани, защото публично набиха транссексуален човек и пуснаха видео с побоя в интернет, предаде Pink News вчера.

В България има пакистанци, търсещи убежище, включително и непридружени деца. В повечето случаи им се отказва предоставянето на легален статут. Повечето биват затваряни в центрове за задържане (т.нар. специални домове за временно настаняване на чужденци). Днес пакистанци в Бусманци обявиха гладна стачка, защото не са на свобода от месеци.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.