Пънк сцена без расизъм тази вечер в Маймунарника? Вън нацитата от Борисовата!

Споделете статията:

 

Феновете на музикалните събития в Маймунарника очакват развръзката с  концерта на  Paganblut жанрово определяща себе си като група с принадлежност към NSBM “националсоциалистически блек метъл”, за което Маргиналия информира вчера.

 

 

Развълнувани читатели ни писаха:

„Получихме информация, че организацията на музикалните събития в Маймунарника, включително Summer Distortion – Shambless, ScapeGoat, Historian, PaganBlut се прави от Stefan Shivarov. Шиваров също така е и един от организаторите на  Sea of Black Festival 2019.
Какво мисли г-н Stefan Shivarov по отношение букването на банди, пропагандиращи човеконенавистни и забранени от закона идеологии като PaganBlut?“

Други читатели реагират с уточнения: “Относно предстоящия концерт Summer Distortion – Shambless, ScapeGoat, Historian, PaganBlut с участието на нео-наци блек метъл бандата PaganBlut тази вечер в Маймунарника (за когото от Marginalia писаха вчера), получихме следната информация в inbox-а”:
“Снощи при опит от мен и още един човек да проведем личен разговор с управетеля на Маймунарника по повод провеждащия се тази вечер концерт с участието на нео-нацистка група, той красноречиво отрече, че PaganBlut са нео-нацисти и заяви, че са просто death metal група и не вижда никакъв проблем в тяхното участие. Един от барманите на смяна дори реши да се “пошегува” с нас като ни поздрави три пъти със “Sieg Heil” и то при присъствието на други клиенти, чакащи на бара. Останахме още по-шокирани и от коментара им, че SOFIA PRIDE 2019 би трябвало също да бъде забранен.”

Шеф на охраната е небезизвестният в наци средите Пешо “Венъма”, нео-наци от агитката на ЦСКА. “Като цяло охраната са все нацита от агитката”, заключават читателите ни. И отправят призив:

“Приканваме всички наши съмишленици, приятели и познати да НЕ присъстват никога повече на мероприятие в Mаймунарника, след като очевидно собственикът и част от персонала са явни хомофоби и открито подкрепят мероприятия с нео-нацистки банди.
Нацистите вън от Борисовата!”

Ето снимка на обложката на демото “Ruf aus der Vergangenheit” с развети знамена на Третия райх.

 

 

Маргиналия вярва, че Борисовата градина няма да се превърне в пространство на нацистка пропаганда.  Имайки предвид знаковите костюми на музикантите от Paganblut , както и обявата им за събитието, в което казват ,че  свирят “суров езически блек метъл”, но повечето им видеоклипове са забранени в Ютуб, може би е време службите за сигурност и прокуратурата да реагират!

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.