Парти в северен Лондон завърша с покушение срещу синагога

Шестима младежи са арестувани след нападение срещу синагога в Стамфорд Хил, северен Лондон, съобщава Ивнинг Стандарт. Актът е извършен през нощта на 22 март. Шестимата се опитали да нахлуят в еврейския храм, но били спрени от охраната.

На видео клип е заснето как персонал от синагогата и богомолци търсят защита, докато през входа летят столове. Един човек е ранен. Според полицията извършителите вероятно са били пияни купонджии от парти наблизо. Арестуваните са четири момчета и две момичета.

Полицията определя нападението като антисемитска проява, тъй като един от групата буйстващи е използвал обиди, но нищо не предполага, че актът е планиран и целенасочен. Полицаите разследват обстоятелствата около инцидента и се стремят да идентифицират всички участници в него.

Говорителят на полицията разказва, че суматохата настъпила, когато група пияни хора се опитала да влезе със сила в синагогата. Един човек е леко ранен по лицето. Според последните полицейски свидетелства, неколцина от групата все пак са  успели да влязат в храма, преди да бъдат изгонени от охраната.

Докато разследването тече, полицейски патрули обикалят района в опит да успокоят местните жители и да съберат повече информация от очевидци.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.