Първият полет с туристи е отменен заради големия брой заразени у нас

Неделният чартър с туристи, който трябваше да бъде първия за страната ни за този летен туристически сезон, е отменен, съобщи шефът на Тез Тур България Бейзат Туналъ. Самолетът трябваше да пристигне на летището в Бургас с туристи от Рига – на 21 юни, в 09.30 часа, а гостите – настанени в хотели от Бургас до Златни пясъци, съобщи БНР.

В Латвия, взеха решение за отмяна на полета. Причината – големият брой новорегистрирани болни с коронавирус в България. Последните данни сочили, че у нас има 15,7 заболели на 100 000 души за последните две седмици. Ако тази тенденция продължава, то туристите, които посещават страната ни, ще трябва да излязат в 14-дневна карантина, обявили от Рига.

За последното денонощие в България са установени 81 нови случая на коронавирус, а трима души са починали, съобщи в 00:00 часа днес Националният информационен портал. С тях всичко потвърдените случаи у нас стават 3775, а починалите са общо 193. За последните 24 часа са направени 2371 теста, с които те стават всичко 114 854. Хоспитализирани са 314 души, от които 17 са в интензивни отделения. Излекуваните са общо 2008, от които 67 – през последното денонощие.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.