Перничани като барон Мюнхаузен

Споделете статията:

Хора от Перник, доброволно, без пари си помагат. Оказва се, че в планината, водните поточета от топенето на снега се прихващат с едни съоръжения, наречени КАПТАЖИ. И тия каптажи били занемарени от 30 години. Занемарени значи, че вместо празна камера в която да се пълни вода, те в годините са се запълнили с пясък, сухи листа, и водата, вместо да напълни камерата и да тръгне по тръбите които са вътре към язовир Студена, се разлива по дерето и де факто се губи. Сега 16 каптажа са почистени и водата ще почне да пълни язовира като почне топенето.

В групата Вода за Перник има и видео – преди и след почистването. Вижте каква мизерия е!

 

На този фон БСП продължава да нагнетява публичното пространство с въпроси има или не проектна готовност за предложените мерки да се ползва водопреносната мрежата на София, за да се насочи вода към Перник от водосбора на язовир Белмекен. Милка Христова, зам.- председател на СОС, заместник- председател на БСП-София и член на ИБ на БСП пред БНР каза, че подобни отговорни решения не трябва да се взимат само с емпатия и емоции, а и с нужните експертни уверения и информация, че предложените мерки са безопасни и ефективни. Какво е състоянието на язовир „Бели Искър“, предвид скандалите от 2017-2018-та. Ще издържи ли стената му на тежко водоподаване?Ще бъде ли гарантирана София и всички прилежащи области, в това число и град Самоков, срещу евентуални аварии и т.н. са темите, по които социалистите умуват.

Тези въпроси на БСП, която внася днес вот на недоверие, показват ясно защо се бавят действията за водата на Перник. Затова за перничани емблематична се оказва приказката за Барон Мюнхаузен, който се издърпал сам за косите, за да изтегли самия себе си.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.