Петър Кичашки е неуместно назначение на Президента Румен Радев

Три медии, Клуб Z, Медиапул и Вевести отправиха официално запитване до Президента на републиката, съобщиха от сайта Вевести – http://vevesti.bg/137151/medii-pitat-prezidenta-zashto-naznachi-petar-kichashki-v-kzd. В писмото те настояват държавния глава да огласи мотивите за назначаването на Петър Кичашки за член на Комисията за защита от дискриминацията. Подобно питане са отправили и колегите от бТВ.

Повод за питането са многобройни критични публикации и негативни мнения в публичното пространство, свързани както с работата му в Института за модерна политика, така и съмнителните му обвързаности при усвояване на средства чрез сайта „Хаштаг-БГ“ при кампании за референдуми.

„Маргиналия“ е сайт за човешки права и застъпник за прилагането на Закона за защита от дискриминация и  строго следи работата на Комисията за защита от дискриминация. „Намираме за неуместно, дори скандално назначаването на тежко компрометирания Петър Кичашки за член на КЗД“, коментира Юлиана Методиева, главен редактор на сайта.

Маргиналия се присъединява към изключително важните въпроси. Очакваме реакцията на  президента Румен Радев.

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.