Петима ранени при нападение в синагога в Ню Йорк

Няколко души са били ранени при атака с нож в синагога в нюйоркското предградие Монси, според множество съобщения от местопроизшествието. Пострадали са най-малко петима души. Мъж е нахлул с мачете на празненство за Ханука, което се провеждало в дома на местен равин.В Монси живеят много евреи от хасидската общност. Всички ранени са евреи хасиди. Двама от тях са в критично състояние. Сред пострадалите е и синът на равина.

Не е ясно дали има загинали и засега няма коментар от полицейския участък на окръг Рамапо. Монси се намира на около 48 км северно от Ню Йорк.

Клипове, разпространявани в социалните медии, показват линейки и полиция. 

Преди две седмици Маргиналия писа за подобен акт. На 15 декември имаше нападение в супермаркет в Джърси Сити. При стрелбата загинаха двамата заподозрени, трима в магазина и един полицай. Шефът на полицията в града информирира, че униформените са били подложени на продължила часове престрелка. Тогава кметът на Ню Йорк Бил де Блазио заяви пред медиите:“нападението потвърждава, че разрастващият се модел на придружен с насилие антисемитизъм се е превърнал в криза за нацията”.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.