Политически журналисти бойкотираха брифинга на премиера Борис Джонсън

Прес-брифингът на премиера на Великобритания, посветен на бъдещите взаимоотношения със страните от ЕС се провали заради това,че премиерските асистенти отказаха да допуснат в него няколко журналисти, пише Gardian.

Сред недопустнатите на брифинга са кореспондентите на Mirror, HuffPost, Independent, от BBC Laura Kuenssberg, от ITV Robert Pest , Sky news, Gardian и други издания. Кореспондентите, на които им бе позволено да участват на срещата, в знак на протест напуснаха мероприятието.

Представителите на Джонсън обясниха своите действия с това, че въпросната среща била предназначена само за журналисти, с положително отношение към „Брекзит“. По техните думи, преди нея Джонсън вече е провел открита пресконференция, където както е обичайно са били допуснати журналисти от всички издания.

Инцидентът помага да се разбере голямото напрежения в отношенията на Джонсън с медиите, което се усили в последната седмица.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.