Полицейски служител в Минесота смъртоносно простреля чернокож шофьор, ВLM протестират

Споделете статията:

Полицай от Бруклин център, Минесота, простреля смъртоносно шофьор по време на спиране на движението в неделя следобед, съобщава Аbcnews.

Служители са инициирали спиране за пътно нарушение в района на блока 6300 на Орчард авеню малко преди 14:00, заяви шефът на полицията в Бруклинския център Тим Ганън в неделя. Там те установяват, че водачът на превозното средство има неподновени документи.

 

 

“В един момент, когато служителите се опитваха да арестуват водача, той отново влезе в превозното средство”, каза Ганън. “Един офицер извади огнестрелното си оръжие, удряйки шофьора.”

Той каза, че превозното средство е пътувало няколко пресечки, преди да се блъсне в друго превозно средство. Пътниците в другата кола не са пострадали.

Служителите и медицинският персонал “са се опитали да спасят живота на шофьора”, каза Ганън,” но човекът е починал на местопроизшествието”. Те са искали да спрат колата за пътно нарушение в района на блока 6300 на Орчард авеню малко преди 14:00, заяви шефът на полицията в Бруклинския център Тим Ганън в неделя. Там те установяват, че водачът на превозното средство е с нередовни документи.

 

Службата на медицинския експерт в окръг Хенепин ще установи името на лицето след предварителна аутопсия и уведомяване за семейството. Ганън каза, че полицаите са носили телесни камери, а Бюрото за арест в Минесота сега разследва инцидента.

По време на катастрофата пътничка, която също е била в превозното средство с простреляното лице, е получила наранявания, които не са с опасност за живота. Тя е транспортирана до здравната болница North Memorial в Робинсдейл. Бруклин център е на около 10 мили северно от Минеаполис.

 

Моменти след стрелбата, тълпи от протестиращи се събраха на мястото, държейки знаци Black Lives Matter(Черните животи имат значение – бел.ред.) “Наблюдавам отблизо ситуацията в Бруклин център. Ние с Гуен се молим за семейството на Даунте Райт, докато държавата ни скърби за поредния живот на чернокожия човек, отнет от органите на реда”, написа в неделя вечерта губернаторът на Минесота Тим Уолц, позовавайки се на шофьора, който е бил смъртоносно прострелян. Филиалът на ABC News KSTP разговаря с майката на Райт, която идентифицира застреляния, въпреки че полицията не разкрива самоличността му.

Около 21:00 ч. CT, тълпата от протестиращи започна да си проправя път към централата на полицейското управление в Бруклинския център. Въздушни кадри, получени от ABC News, показват, че полицията образува периметър около сградата.

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.