Полицейско присъствие заради Ковид-19 и в ромския кв. Изток в Кюстендил

Временно се ограничава движението на територията на ромския кв. „Изток“ в Кюстендил, където за последните дни са установени 9 случая на коронавирус, решиха на заседание на областния кризисен щаб днес след обяд.

Общо 11 са лицата от днес с положителни проби за коронавирус в област Кюстендил. Девет от тях са жители на кв. „Изток“, едната положителна проба е на мъж от община Дупница, а другата – на жена от община Сапарева баня.

Набелязани са и други допълнителни мерки за ограничаване на заразата в квартала, съобщи БНР.

Движението ще бъде ограничено във времевия интервал от 10 ч. до 22 ч., както и влизането и излизането от кв. „Изток“ за периода от 17.06.2020 г. до 30.06.2020 г.

Директорът на РЗИ – Кюстендил д-р Златко Величков ще издаде заповед след съгласуване с Главния държавен здравен инспектор за въвеждане на допълнителни противоепидемични мерки с цел ограничаване на заразата от Covid-19 в квартал „Изток“.

От събота до днес случаите на заразени с Covid-19 в кюстендилския квартал „Изток“ вече са 13.

Маргиналия писа днес – виж тук  –  за поставянето на КПП в ромския квартал Буковлък и измеренията на това расизиране на мерките против епидемията от коронавирус.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.