Популярни личности се предлагат на търг в подкрепа на успеха на учениците

Споделете статията:

15 вдъхновяващи личности и успешни професионалисти от бизнеса, предприемачеството, медиите и спорта за десета година ще станат лица на каузата за успеха на всяко дете и мисията на фондация “Заедно в час” за подобряване на българското образование по време на Благотворителния търг на звездите.

 

Сред тях са Chef Силвена Роу, вдъхновяващите мореплаватели Стефан и Максим Иванови, гласът на последната българска песен на Евровизия Виктория Георгиева, режисьорът, преподавател и актьор Ники Илиев и ТВ водещите Десислава Стоянова и Николаос Цитиридис.

Нестандартното събитие ще се проведе на 21 септември, вторник, в градината на хотел Хилтън, а домакини са фондация “Заедно в час” и Българския форум на бизнес лидерите. Спонсори на събитието тази година са Хотел Хилтън, SEG, винарска изба Вила Мелник и Кока-Кола ХБК. Основната цел на Търга е да да обедини бизнес лидери и популярни личности около каузата за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България, като набере средства за работата на “Заедно в час” за подкрепата и обучението на учители и училища в цялата страна.

Гостите на събитието наддават под формата на търг за два часа, прекарани с популярни и успешни личности и предложени от тях дейности (водещи на корпоративни събития, лекции, срещи със служители, тиймбилдинг дейности и др). Набраните средства са дарения към “Заедно в час” и подкрепят директно работата на организацията за реализирането на програмите и проектите й. Звездите са съмишленици на фондацията и даряват своето време благотворително и вярват силно в значимостта да инвестираме повече в образование.

Сред звездите в търга тази година има много силно присъствие на успешни предприемачи и бизнес лидери. Сред тях са управляващият директор на VMware Диана Стефанова, майсторът в OKR планирането Иван Осмак, технологичният предприемач и инвеститор Лидия Дервишева, както и създателите на иновативната компания за разграждане на органични отпадъци „Насекомо“ Ксавие Марсенак и съпругата му Олга. Сред звездите от сферата на културата и шоубизнеса тази година са още най-забавната сред оперните певици Мила Михова, и дългогодишният ни съмишленик актьорът и продуцент Алек Алексиев. Гостите на търга ще наддават още за ултрамаратонеца Краси Георгиев, лектора по креативно писане Калина Панайотова и британския посланик Роб Диксън.

Обединяваща тема на тазгодишното издание на търга и биографиите на звездите е “адаптивност”. “Едно от уменията, които най-силно олицетворяват образованието на бъдещето и нуждата ни да осигурим на учениците достатъчно подкрепа да се справят с неизвестното и да бъдат успешни и щастливи. Умение, което всяка една от звездите в търга е усвоила през своя професионален и личен път и може да сподели научените уроци с гостите.”, споделя Анжела Деянска, ръководител “Развитие и фондонабиране” в “Заедно в час”.

Водещи на събитието тази година са чаровният тандем на Мария Силвестър и Димитър Павлов. Мария беше звезда в на Търга през 2019 г., а тази година се присъединява като подкрепа на Митко Павлов, който за втора поредна година ще бъде основния диригент на събитието. Двамата ще се грижат за доброто настроение на гостите, както и за това всяка от звездите да получи достатъчно наддавания от гостите.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.