Поради силен обществен отзвук и.д.шефът на „Хоризонт“ е подал оставка, още не е приета

Изпълняващият длъжността шеф на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев е депозирал оставката си днес сутринта по време на среща с генералния директор на БНР Светослав Костов и журналистката Силвия Великова, пише Клуб Z.

По-рано през деня управителният съвет на БНР излезе с официално съобщение, в което се казва, че „поради силния обществен отзвук“ е поканил и изслушал и.д. директора на програма „Хоризонт“ Николай Кръстев и журналистката Силвия Великова.

Оставката обаче все още не приета от Костов, разказаха журналисти от радиото. Днес следобед предстои среща с екипа на програма „Хоризонт“, на която ръководството ще обясни своите по-нататъшни действия.

От позицията на ръководството на БНР става известно, че „в програмата липсва обективно и безпристрастно отразяване на част от темите“. Управителният съвет препоръчал на директора да предложи механизъм за осигуряване на плурализъм и всички гледни точки по значими за обществото теми. А Николай Кръстев препоръчал „да бъде определен по още един журналист във всеки ресор“.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.