Пореден случай на домашно насилие – 3 годишно дете с черепно-мозъчна травма постъпи в болница

Споделете статията:

3-годишното дете е прието в болница в Пловдив с тежка черепно-мозъчна травма и стари белези от изгаряния по гърба, било малтретирано от предишния мъж на майката, съобщава haskovo.live.

Полиция и социални разследват семейството от димитровградското село Стрaнско.

Момченцето постъпва в Димитровградската болница с майка си, която съобщила, че е получило гърч. Детето е транспортирано в Университетската болница в Пловдив. Оперирано е по спешност и е стабилизирано.

Майката и детето живеят в Странско от два месеца. При мъж с още пет деца, който според кмета на селото бил добър баща. Братът на Янко– Димитър Танев предполага, че момченцето било малтретирано от биологичния си баща. По гърба на детето още се виждали стари белези от изгаряния, вероятно от цигара, твърди Димитър

„Аз гарантирам с двете ръце, че се грижи за децата си и че продължава“, каза Хубен Пончев кмет на с. Странско.

Социалните също са изненадани: „Досега в дирекцията няма постъпил сигнал за това семейство“, казват оттам.

Версията на родителите е, че детето е паднало по стълбите. Според лекарите то е недохранено и с множество стари травми. От прокуратурата разследват домашно насилие.

„Към момента няма лице, което е привлечено в качество на обвиняем. Предстои установяване на извършител и евентуално на извършено престъпление“, съобщава прокурорът.

С другите деца от семейството работи социален работник.

През 2019 година за домашно насилие над деца има подадени 1100 сигнала, 387 от които потвърдени.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.