Поредно отличие за „Маргиналия“, този път – от Програма Европа!Честито на екипа!

На изискана церемония следобяд в новия Мултимедийния център на БТА, Програма Европа на Столична община раздаде награди. Призовете се дават за пръв път, а със събитието се отбеляза 10-годишнината на програма „Европа“.

Сдружение Маргиналия получи Награда „Европа“ за принос за развитието на гражданското общество –  осъществяването на Конференцията „София – град без омраза и екстремизъм“.

На конференцията в зимата на 2018-а Кметът на София Йорданка Фандъкова бе категорична: В София няма място за |Луковмарш!

 

„Това е първата гражданска стъпка срещу младежките крайнодесни движения в София и тя стана възможна благодарение на точната и бърза реакция при оценяване на проекта ни за противодействие на Луковмарш и словото на омраза“, каза Юлиана Методиева, председател на Сдружение Маргиналия при получаване на наградата. Тя благодари на столичния кмет Йорданка Фандъкова,  на програмния съвет, лично на Малина Едрева и Ирина Йорданова, както и на екипа на Маргиналия,  Интернет общество-България и  „Шалом“ за общите им усилия.

От 2009 до 2019 г. по програма „Европа“ са подадени 999 проектни предложения, реализирани са 351 проекта, подкрепени са 528 неправителствени организации и е осигурено финансиране за гражданския сектор в размер на 4 217 645 лв.

Отличията са в шест категории: за проект с принос за развитие на гражданското общество; за проект, налагащ европейски добри практики; за проект, развиващ гражданско образование и култура; за проект, допринесъл за социализиране на градски пространства; за социално ангажиран граждански проект и за проект, насърчаващ предприемачество и иновации в публичния сектор.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.