Посолствата на европейски страни, както и САЩ, Канада и Австралия осъждат насилието срещу ЛГТБИ и призовават категорично да се отхвърли нетолерантността

Посолствата на Съединените американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция остро осъждат нападението на 30 октомври срещу “Рейнбоу хъб“, център на българските организации, които насърчават равенството и защитата на правата на ЛГБТИ общността.

 

Н. Пр. Херо Мустафа разговаря с представителите на фондация ГЛАС Димитър Богданов и Симеон Василев

На 1 ноември посланиците Мустафа, Диксън (ОК), Фийни (Ирландия), Нилсен (Дания), Робин (Франция), ван дер Бург (Нидерландия) и шарже д’афер Бекерс (Белгия) посетиха Хъба, за да изразят солидарност с нашите приятели и партньори след този нелеп акт на насилие. ЛГБТИ правата са основни човешки права и ние призоваваме всички българи да отхвърлят насилието и нетолерантността, които нямат място в нито едно демократично общество.

Посланичката Джузепина Дзара и Посолството на Италия в София също осъждат нападението, извършено в събота вечерта срещу Rainbow Hub и изразяват своята солидарност с асоциациите, част от центъра, над който беше посегнато с този вандалски акт.

Италия осъжда всички форми на насилие и дискриминация и подкрепя правото на всички хора да изразяват мислите си мирно, се казва още в публикуваната на страницата на посолството позиция.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.