Предразсъдъците са най-големият ни враг, казва Рут Колева за Азис и песента му “Циганче”

Споделете статията:

В интервютата си  по повод новата си песен „Циганче“ Азис изразява надежда „ромите да чуят посланието му, тъй като “българите ще ме разберат лесно”. Пред Нова певецът оповестява идеята си за  „смесването на двойките – българи и цигани,  което е най-силният и бърз начин да бъдем интегрирани към това общество. Така ще се научим да ходим на училище, така ще се научим да работим“.

Клипът към „Циганче“  разказва за любов между мъж ром и бяла жена. В ролите са самият изпълнител и певицата Рут Колева.

Според текста тя се срамува от факта, че е влюбена в него. “Защо от всички криеш, че обичаш черното, момчето скъсано, бедното? Недей да се срамуваш от моя цвят на кожата, какво ще кажат хората”, пее в нея Азис. “Живееш все едно няма ме – защо ме криеш сякаш съм ужасно престъпление?”

Изборът на Рут Колева да участва в клипа, не е случаен .

За известната певица певецът твърди, че „олицетворява всичко това, което не съм аз

„Случи се доста естествено – пеехме, готвехме, смеехме се“, описва познанството си Рут с изпълнителя на Мотел. „Видях, че той е изключително талантлив, интуитивен и интелигентен човек. А за себе си открих, че предразсъдъците са най-големият ни враг“

Рут Колева вярва в мостовете между жанровете, етносите, религиите и сексуалностите. Не се притеснява от евентуалната критика, на каквато стана жертва и Цветана Манева, след като подкрепи посланието на другия хит на Азис „Позна ли ме?“. „Включих се в този проект и защото Васил е пич и пее като ангел“, намигва още певицата, която наскоро приключи успешни турнета в Япония и Китай, пише Монитор.

Пред медиите Азис казва още:

“За мен един от начините да бъдем интегрирани в това общество, сред белите хора, е да се смесим с тях. Кръвта трябва да се смеси – вярвам, че смесените двойки ще докарат успех на тази идея. Ще доведат след себе си супер готини неща”, коментира той. “Вярвам, че кючекът трябва да се пренесе в българския дом и народната музика – в циганската къща”.

Междувременно „Циганче“ на Азис е номер едно в набиращите популярност видеоклипове в YouTube у нас.

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.