Превозвачи спират автобусите от Турция, акцията по границата продължава

Опашка от автобуси на ГКПП „Капитан Андреево”. Трафикът на влизане у нас е затруднен, оплакаха се водачи и пътници от южната ни съседка, чакащи да влязат на българска територия. По информация на превозвачите блокираните автобуси са между 30 и 40. Става въпрос за редовни линии, които не могат да изпълнят разписанието си.

По думите на превозвачите хората бедстват без храна и вода от снощи, когато са започнали сериозни проверки на всички влизащи автобуси у нас. Превозвачите призоваха БЧК да достави храна и вода на блокираните. Според тях става въпрос за предизборна акция.

От МВР коментираха, че операцията е насочена срещу контрабандна стока. Акцията е съвместна между „Икономическа полиция”, НАП, Агенция „Митници” и  Агенция „Автомобилна администрация“.

Диплoмaтичecки изтoчници oт Aнкaрa cъoбщихa, чe Турция e връчилa диплoмaтичecкa нoтa нa Бългaрия зaрaди прoвeрки нa турcкo-бългaрcкaтa грaницa нa влизaщи у нac пътничecки aвтoбуcи oт Турция, cъoбщи БНР.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.