Припаднало дете от глад отключи дарителска кампания на КРИБ-Добрич

Добричката организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) открива дарителска кампания за деца, които няма с какво да се препитават, докато не посещават училище.

Председателят на управителния съвет на КРИБ-Добрич Галина Митева съобщи, че актът е провокиран от информация за дете от село Красен, община Генерал Тошево, което припаднало от глад, тъй като за последно получило топъл обяд в училище преди излизането в принудителната ваканция.

Това ясно показва, че кризата с коронавируса има и друг, скрит аспект. Децата не ходят на училище, но освен от учебни занятия част от тях са лишени и от храната, която получават май само там“, посочва председателят на местната работодателска организация.

Само в община Добричка има 30 семейства с по три до десет деца, които живеят в крайна бедност, според данни на директорите на училищата, поискани от КРИБ. Сега, когато учебните занятия са преустановени, тези деца са извън грижата на училището и няма с какво да се препитават, допълват от организацията.

КРИБ-Добрич обявява набирането на средства за закупуване на пакетирани храни, за да не допусне обществото ни деца да гладуват, докато трае извънредното положение. Храните ще бъдат транспортирани до населените места в община Добричка със съдействието на общинската администрация, а кметовете с помощ от директорите на училищата ще раздадат пакетите на тези, които имат нужда. Така пътят на подкрепата е гарантиран, коментираГалина Митева.

Средствата се събират по банкова сметка& IBAN: BG96UBBS80021080452430 –  за деца в риск, в ОББ-Добрич.

Храни в натура могат да даряват само производители или търговци. Така качеството на храната ще бъде гарантирано, посочват от КРИБ-Добрич.

 

източник:

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.