Провокативен спектакъл показва покълването на омразата и съществуването без съмнения

Споделете статията:

Машината за омраза работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Да мразиш е по-лесният начин да формираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация. Омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения. Омразата носи неизчерпаема самогенерираща се енергия. Ще се включиш ли към световния двигател? Безплатно.

Това показва премиерния спектакъл на Марион Дърова “Машина за омраза”. В него участват Мартина Апостолова, Михаил Стоянов, Борис Георгиев, Васил Зелямов. Звуковата среда се осъществява  от  Александър Евтимов- Шаманчето

 

Марион е работила с хореографи като Норман Дъглас и Сидра Бел, с чието представление участва в програмата на One Dance Week 2015. Марион Дърова е изпълнител в спектаклите на Derida dance Center и Derida Company: „Silent weapon” (с номинация за ИКАР 2015), „Zen play”, “Sinner” (ИКАР 2017) i Miss July (2018г). През 2016 г. прави хореографския си дебют с „Мейнстрийм“  като един от трите финалиста в проекта ТриЗависим на Гилдията на Съвременните изпълнителски изкуства към САБ.  Второто и представление „Trauma” от 2017 г. участва в българския шоукейс на европейския фестивал за съвременен танц и пърформанс Airwaves. През 2018г е премиерата на Corpus meum в Център за култура и дебат „Червената къща“- представление, с което цели да възбуди дебат за евтаназията.

 

 

 

 

 

Премиера: 17, 18 април в ДНК

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.