Първа официална ЛГБТ сватба в Русия

Споделете статията:

На знаковата за руснаците дата 7 ноември в Санкт Петербург бе извършено първото бракосъчетание на еднополова двойка. Официалната регистрация на брака на Ирина Шумилова и Алена Фурсова стана възможно, тъй като Ирина е трансполова жена и е в процес на промяна на пола, съобщи сайтът Радио Свобода. Тя изглежда като жена и се облича като жена, по професия е програмист. В момента провежда курс по хормонална терапия и скоро ще промени пола си.

Това е голяма крачка, тъй като еднополовите бракове в Русия все още са невъзможни, коментира Марина Теодори, свидетел на церемонията от страна на булката Алена. Според Марина този брак е осъществена мечта и тя се надява повече ЛГБТ хора да я постигнат скоро.

Служителите на залата за бракосъчетание се отнесли толерантно към двойката. Гостите на сватбата били приятели и познати на бъдещото семейство – както представители на ЛГБТ общността, така и хетеросексуални момичета и момчета.
.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.