Ръководството на ДОСТ e авторитарно, обслужва лични интереси, подаваме оставки

ДО

Изпълнителния съвет на ПП ДОСТ

В качеството си на заместник-председатели, областни и общински председатели и координатори, общински съветници и кметове, членове на ИС  и НС на Политическа парти ДОСТ заявяваме пред нейното ръководство, структури, членове, симпатизанти и пред цялата българска общественост своето решение да подадем оставки от всички постове, които заемаме в партията, и прекратяваме членството си в нея.

Като основен мотив изтъкваме своето несъгласие с водената авторитарна политика от страна на председателя а партията, своеволията при налагане на еднолични решения и опитите да се създава разделение с цел противопоставяне и обслужване на лични интереси.

Благодарим на всички искрени и убедени в каузата на свободата, демокрацията и равноправието привърженици на ДОСТ за положените усилия и поднасяме своите извинение за преживените трудности, репресии, разочарования и отнети надежди. Вашата силна и непоколебима воля доказа,че борбата е възможна и всяка саможертва в името на Родината и добруването на гражданите й заслужава устояването на преживените несгоди и търсенето на нови пътища при отстояването на принципи.

Пътят за постигане на свобода, демокрация и обществен просперитет е дълъг и труден, но е свещен дълг на всеки радетел за справедлива и достойна България.

26.12.2018 г

Хюсеин Хафъзов

Шабанали Ахмед

Айдоан Али

Мехмед Хаджи

Рашид Куру

Абдуррахим Нурсой

Бирджан Йозтюрк

Ерен Алиев

Исмаил Джинди

Рашит Рашит

Исмаил Юмер

Фердун  Халил

Ахмед Вранчев

Нури Метин

Нури Рамадан

Шабан Вурал

Семиха Ахмед

Якуб Сербест

Назифе Ахмедова

Нурай Зърън

Шабан Молла

Мехмед Газинов

Наазим Мусанков

Нурвед Ел Хюсеин

Дафин Алипиев

Хайри Ахмединов

Салих Метраш

Исуф Хатип

Бейзат Мехмет

Нирал Садък

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.