Роберт Сингер, вицепрезидент на Световния еврейски конгрес връчва подписка срещу „Луков марш“ на премиера Бойко Борисов

Споделете статията:

На официално посещение в страната пристигна изпълнителният вицепрезидент на Световния еврейски конгрес г-н Роберт Сингер.  Високият гост връчи Петицията, с която се настоява пред българската изпълнителна и местна власт да се спре демонстрацията на крайнодясното движение „Луков марш“.  До този момент подписали от България и от света  са 172 хиляди. Всяка година на 13 февруари шествието  в памет на генерал Христо Луков, лидер на Съюза на националните легиони, фашистка организация подкрепяла антисемитизма в Царство България, преминава през задължителния маршрут, включващ центъра на София.

Робърт Сингер връчи вчера подписката на вицепремиера Екатерина Захариева. Днес се очаква да бъде приет от министър-председателя на Република България Бойко Борисов, както и на Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева.

В чест на госта, Организацията на евреите в  България „Шалом“  даде вечеря. Присъстваха лидерите на еврейската общност , посланик Пламен Бончев, известни публични лица. Екипът на Маргиналия също бе уважен като гост.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.