Румъния: С разпятия и икони срещу “имунизационния геноцид”

С развети национални знамена, с разпятия и православни икони в ръце стотици антиваксъри протестираха в Букурещ срещу онова, което наричат „медицинска диктатура“. Демонстрантите претендират дори, че тъкмо благодарение на техния натиск миналата седмица правителството е оповестило отмяна на някои от мерките.

Нещо повече: те твърдят, че това било тяхна „победа“. Но те си оставали нащрек, защото са убедени, че това е просто капан. Вместо „намордниците“, сега идвала „задължителната ваксинация“ (заради имунизационния сертификат), която отново ограничавала правата на хората, както скандираха по мегафоните някои демонстранти в края на седмицата.

Зеленият имунизационен сертификат, който се обсъжда в ЕС, бил същото като „зелената родословна книжка“ на нацистите, казва човек на средна възраст с жълта Давидова звезда на ревера, на която пише „Неваксиниран“. „А догодина ще отворят и лагери,“ добавя той. В разговора се намесва и друг демонстрант, който бил прочел, че в щата Ню Йорк затваряли хората за неопределен срок в лагери, ако представляват опасност за общественото здраве. Не знаел дали е вярно, но казва: „В САЩ има цяла система от 300 лагера, където използват дори гилотини!“

източник

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.