Русия: децата с особености в развитието са подложени на тежка дискриминация

Споделете статията:

Собственикът на кафене в Нижни Новгород е поискал сестрата на известна манекенка да напусне заведението на основание, че момичето “плаши посетителите”. Оксана, сестрата на модела Наталия Водянова, страда от церебрална парализа и  аутизъм, уточнява Би Би Си.

Между майката на Оксана Водянова, която бързо е дошла в кафенето, и собственика, е възникнал конфликт. Поради това тя се обърнала към полицията с жалба за нанесено оскърбление.

„Случилото се вчера с родната ми сестра Оксана, за съжаление, не е единичен случай. То е нещо, с което се сблъскват постоянно всички семейства, които отглеждат деца с особености в развитието. Тежко ми е да говоря по тази тема, но разбирам, че това е сигнал до обществото, който не може да не бъде чут“, написа моделът в своята страница във Фейсбук.

Полицията в Нижни Новгород прави проверка как е възникнал и как се е развил конфликтът между майката на Оксана и собственикът на кафенето.

Известният модел и филантроп Наталия Водянова оглавява фонд „Сърца без броня“, който се занимава с подпомагане на деца с особености в развитието и със строителството на детски игрови площадки, предназначени да помагат за развитието на такива деца.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar
Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.