Само в Столипиново имат собствено радио, чуйте го!

Споделете статията:

“В центъра на града хората говореха много страшни неща за квартала. Имаше тогава и, може би, чувам, че има и сега таксиметрови шофьори, които се отказват да карат хората в квартала. И ако чувам такива неща, аз винаги искам да именно искам да ходя там и да гледам сам”, разказва германският журналист Курц пред Дневник.

 

Андреас Кунц е германски журналист, който живее в България. Преди години една безцелна разходка из Пловдив го отвежда на улица, която изглежда съвсем различно от съседните централни райони. Десетилетие сред тази първа среща се ражда идеята за радио “Столипиново” – интернет проект, който дава възможност на жителите на ромския квартал сами да оформят разказа за себе си. В новия епизод на “Градски детектив” няколко журналисти от радиото говорят за родния си квартал.

 

“Градски детектив” е подкаст за градски легенди и моменти от културната и архитектурната история на българските градове. “Дневник” е медиен партньор на проекта, финансиран във втория си сезон от програма “Култура” на Столичната община.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.