САЩ: Билборд „Бог обича гей хората“ ще се противопостави на „Бог мрази педалите“ в Топека

Билборд с послание „Бог обича гей хората“ ще бъде поставен в Топека. Кампанията е реакция срещу хомофобската дейност на баптиската църква Уестборо в столицата на щата Канзас. Както Marginalia вече писа, тази църква, известна най-вече девиза и плакатите си „Бог мрази педалите“, наскоро обяви, че ще саботира погребението на актьора Робин Уилямс, когото нарече „педалски сводник“.

Зад инициативата стоят създателите на пародийна страница във Фейсбук, наречена „Бог“. Целта им е да разпространят послание на любов и толерантност в Топека, където се намира хомофобската църква. Те обявиха в сайт за набиране на средства, че имат нужда от 50 000 долара за реализиране на идеята си. Там като членове на екипа са вписани „Бог Йехова – старши мениджър на проекта“ и Дъстин Лейк от Калифорния.

Вчера необходимата сума  беше достигната. Това ще даде възможност да се сложи билборд с послание „Бог обича гей хората“ в Топека за период от една година. В тази сума влизат и разходи за рекламни материали на кампанията (стикери, тениски и плакати, „подписани лично от Бог“), уебсайт, дизайн, видеоклип и благотворителност.

„Когато хората виждат злодеи като като тези от Уестборо да съществуват на този свят и никой не прави нищо по въпроса, това ужасно ги обезсърчава. Те губят вяра в човечността и в света. Това има всевъзможни негативни последици върху целия живот. Посланието, което изпращаме, надхвърля този частен случай“, твърдят създателите на проекта „Бог обича гей хората“. В заключение те казват: „Време е да изпратим послание към тези фанатици. Искате да ходите на погребенията на чужди хора да насърчавате омразата? Ние ще дойдем там, където живеете вие, за да насърчаваме любовта!“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.