САЩ: ФБР освобождава повече от 100 деца в операция срещу сексуалното робство

Споделете статията:

ФБР проведе голяма операция срещу криминалните мрежи, занимаващи се със сексуално робство и търговия с хора. В цялата страна са спасени повече от 100 тийнейджъри, които са били принуждавани да се занимават с проституция, съобщава Би Би Си.

Операцията се проведе в няколко десетки американски града, включително големи градове като Атланта, Денвър и Сиатъл. Агенти на ФБР са задържали повече от 150 души.

По данни на самото ФБР най-младият от освободените от оперативните работници тийнейджъри е едва на 12 години. Голяма част от спасените от сексуално робство юноши са момичета. Но има и три момчета и трима транссексуални младежи.

Когато с децата се обръщат като със стока и ги държат в мръсни хотели и в тъмни улички, ние сме длъжни да ги спасим от този кошмар и сурово да накажем виновните“ заяви ръководителят на ФБР Джеймс Коми.

В общонационалната операция взеха участие около 500 полицейски подразделения от различни райони. При аналогична операция миналата година са били спасени 160 тийнейджъри.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.