САЩ: Католическа листовка плаши избирателите на демократите с ада

Католическа църква разпространи листовка с предупреждение, че хората, които гласуват за демократите, ще отидат в ада. Флаерът е дело на църквата „Непорочно зачатие“ в Олд таун, Сан Диего, и в него още се твърди, че Хилари Клинтън върши работата на Сатаната, съобщи Pink News.

Изборите за президент на САЩ ще се проведат днес, 8 ноември.

Листовката, озаглавена „Ръководство за гласуване за сериозни католици“, е преведена и на испански, и е включена в седмичния бюлетин на църквата „Непорочно зачатие“ от 16 октомври. В нея пише: „Смъртен грях е да се гласува за демократите“ и „Веднага след смъртта душите на онези, които умират в смъртен грах, слизат в ада“.

Въпреки че разкритикува флаера пред външни хора и каза, че не е дал одобрението си за разпространението му, пасторът на църквата отец Ричард Перозич потвърди, че е казал на енориашите си, че ще отидат в ада, ако гласуват за демократите. Според него фактът, че думите му са направени публични, ги поставя извън контекст, и текстът в листовката е „отишъл малко отвъд“ одобряваното от него послание. „Никога не бих казал на никого “гласувай така” или “гласувай иначе”, каза той пред „Ню Йорк дейли нюз“.

Църквата обаче може да загуби статуса си на освободена от данъци заради този инцидент, който е против правилата за материали, разпространявани от църквите. Говорител на „Непорочно зачатие” каза пред „Юнион Трибют“, че „не е смъртен грях да се гласува за демократите“.

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.