САЩ: Седящ протест за правата на ЛГБТ имигрантите

Седящ протест на Капитолия направиха група ЛГБТ и миграционни активисти в сряда. Те заявиха пред интернет изданието BuzzFeed, че няма да напуснат Комисията за ЛГБТ равенство в Конгреса, докато комисията не излезе със становище, което да задължи президента Барак Обама да включи ЛГБТ чужденците в имиграционната реформа.

Хермелинда Кортес каза за BuzzFeed от името на протестиращите: „Искаме комисията да излезе със становище днес. Ще седим, докато искането ни не бъде прието или докато не бъдем арестувани.“

Брад Джаклин, изпълнителен директор на Комисията, отговори, че тя ще се срещне с протестиращите, за да обсъди с тях възраженията и исканията им.

Миналия петък протестиращите изпратиха писмо до Комисията. В него те заявиха: „Ние знаем, че Белият дом е в процес на промяна на имиграционното законодателство и призоваваме Комисията по равенството да използва влиянието си, за да се застъпи за потребностите на ЛГБТ имигрантите.“

Да се премахне строгият тъмничен затвор като средство имиграционните власти да „предпазват“ ЛГБТ имигрантите от нападения, докато са арестувани, призоваха още авторите на писмото.

Според института Williams повече от 267 хиляди чужденци без документи с различна сексуална ориентация и полова идентичност живеят в САЩ.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.