Семейства умоляват Дейвид Камерън да подпомогне връщането телата на децата им

На среща с британския министър председател на Даунинг стрийт, бащата на една от жертвите казва, че е ядосан и гневен за това, че 12 дни след катастрофата на малайзийските авиолинии, тялото на сина му не е било върнато у дома.

Британските семейства на жертвите от фаталния полет МН17 молят Дейвид Камерън за помощ при докарването на телата на загиналите момчета и момичета в родината им, докато Европейският съюз налага най-сурови санкции срещу Русия след Студената война.

Сред наложените от ЕС санкции са нарочването на държавните банки, оръжейно ембарго и ограничения на продажбата на чувствителна технология. Г-н Камерън заплаши с още санкции, ако руският президент Владимир Путин не спре „неприемливото си поведение”. Очаква се САЩ да обявят своя набор от нови санкции.

Но настана суматоха, тъй като стана ясно, че Лондонското Сити ще пострада, докато немски производители и френски договор за 1 милиард за доставка на военни кораби за Русия са защитени.

Английският министър председател заяви, че мерките „ще покажат съвсем ясно”, че продължителната подкрепа от страна на Путин за руските сепаратисти в Украйна е „неприемлива”. Трети пореден ден холандски и австралийски патолози не могат да стигнат до мястото на катастрофата заради продължаващите сражения.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.