Шеф на ловна дружинка убива пред очите на семейството му празнуващия Борко

Шеф на ловна дружинка гръмна ром с пищов и го уби на място. Престъплението е било извършено в петък около 21.30 ч. в ловешкото село Лисец. Преди време Борко и семейството му от ромски произход си купили къща в съседство с тази на шефа на местната ловна дружинка Валентин Петров и заживели в нея общо 17 човека.

Според кмета на Лисец Пламен Върбановски, всяка вечер ромите „пускали силна музика“. Това дразнело много съседите и най-много Валентин, който няколко пъти им правил забележки. В петък вечерта той нахлува в дома, за да ги принуди да намалят музиката. Между него и главата на ромската фамилия – Борко, се разразил скандал. Според разследващи и свидетели, домакинът извадил нож.

За да се защити  Валентин извадил пистолета и стрелял по Борко. Куршумът улучва рома смъртоносно. Откарват го в болницата в Ловеч, където той умира.

59-годишният стрелец е арестуван, засега за срок от 24 часа, като вероятно прокуратурата ще поиска да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение – постоянно задържане под стража.

Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава под ръководството на окръжната прокуратура в Ловеч, съобщват от местната полиция

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.