Ще има ли политически чадър над общинския съветник на ДПС?

32-годишният Халил Басриев, общински лидер на ДПС е отговорен за катастрофата, причинила смъртта на 17 годишен младеж, съобщава БНТ.

Инцидентът е станал преди два дни на пътя Омуртаг-Котел. Загиналото момче пътувало с двама приятели. Автомобилът се врязъл челно в насрещно движеща се кола, управлявана от Халил Басриев, който е бил на волана на другата кола.

Пред „По света и у нас“ общинският  съветник, настанен в болницата на Търговище, твърди,че  от десет дни не бил употребявал алкохол и че взетата му кръвна проба е отрицателна. Подробности от катастрофата  не помни.

Инцидентът е станал в четвъртък около 23,50 часа на около 100 метра след бетоновия възел край Омуртаг.  18- годишен водач, управлявайки лек автомобил на десен завой е изгубил контрол над управлението на колата. Блъснал се е с лявата си страна в предната част на правомерно движеща се кола. Починалото момче се возело на предната седалка до шофьора.
Според протестиращите в Омуртаг младият шофьор не бил виновен, той е правоспособен с немска шофьорска книжка. Другият водач управлявал автомобила си в нетрезво състояние.
„Тези деца са ударени от дясната страна, двете врати, от някакъв си черен Голф, на който бил пиян шофьорът – имаме доказателства, които пращаме в Страсбург… Той ги удря челно отстрани и ги мята в пропастта“разказват пред БНТ местни хора.

Две денонощия по-късно причините и виновните за трагедията още не са ясни. Според  жителите на Омуртаг истината се прикрива заради позициите на Басриев в местната власт. „Публикувани са само наши снимки, а името и колата на другия шофьор не беше споделена и качена“, споделя гражданин.

От прокуратурата и МВР отрекоха обвиненията за манипулиране на разследването.

Областният управител обеща, че няма да има политически чадър над шофьора на другия автомобил. „Гарантирам,че няма да има никаква закрила или покровителство над никой“, заяви той.

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.