Дискусия в самолетната индустрия за психичното здраве на пилотите

Проверка на пилотите и мерките за психично здраве, въведени с цел на предотвратят повтарянето на катастрофата като тази със самолета на Germanwings, са изпълнени с усложнения. Те ще бъдат трудни за приложение, цитира Ройтерс експерти от самолетната индустрия.

Генералният директор на Международната асоциация за въздушен транспорт Тони Тайлър нарече сблъсъкът, в който вторият пилот заключи главния пилот пред пилотската кабинка и разби самолета във френските Алпи, „единствен по рода си умишлен и ужасен акт.”

Прокурорите откриха доказателства, че вторият пилот, който страдал от сериозна депресия, изучавал методи за самоубийство и скрил заболяването си от работодателя. Това доведе до дебат за проверката на пилотите и отношенията между лекарите в самолетната индустрия и лицензионните власти.

Индустрията и властите в САЩ и Европа обсъждат поверителността между пациент и лекар, пилотските проверки и медицинските прегледи.

„Психологическото тестване и менталното състояние на пилотите се усложнява, колкото по-дълбоко се навлиза в него,” сподели изпълнителният директор на Луфтханза Карстен Шпор по време на среща в Маями. Germanwimgs е дъщерна компания на Луфтханза. Той предлага избирателни психологически тестове, но допълни, че не би могло да има сигурен отговор.

Тони Тейлър от Международната асоциация за въздушен транспорт допълни, че мерките, които биха се взели, не бива да стигматизират хората с проблеми с психичното си здраве и че пилотите трябва да бъдат подпомагани по подкрепящ начин. „Ако наказвате хората с подобни проблеми, те ще ги скриват и ще преминат радара, което е последното, което искате,” заяви той.

Базираната в САЩ Медицинска асоциация за гражданска авиация заяви, че избирателните психологически тестове и психиатричен преглед са били обсъждани след катастрофата, но е трудно да се регулира спонтанното и ирационално поведение.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.