Хотелиерът ритал израелските туристи е освободен. Ежедневният антисемитизъм и расизъм на българина блесна с пълния си блясък

Хотелиерът, който беше задържан вчера от полицията в курорта „Слънчев бряг“, е освободен без повдигнато обвинение, съобщи БНТ.

 

Иван Тодоров е разпитан за грубото си отношение и физическа агресия към две туристки от Израел, които е трябвало да бъдат настанени в хотела му. Скандалът, избухнал заради проблем с резервацията, бе заснет с телефон, а клипът обиколи израелските телевизии. В него се вижда как хотелиерът се опитва да ритне едната жена.

Двете жени – Карен Хазас и Гила Акав вече са в родината си и са категорични, че повече няма да се върнат в България.

По случая е образувано досъдебно производство, като все още се разпитват всички участници и свидетели на инцидента.

„Ще се търсят и начини двете израелски гражданки да бъдат разпитани в България и едва след това ще се прецени дали ще бъде повдигнато обвинение“, коментираха от прокуратурата в Несебър.

Ето какво написа Цветина Кънева, пиар на ОЕБ“Шалом“:

Случаят с двете нападнати израелски туристки в Слънчев бряг извади наяве ежедневния антисемитизъм и расизъм на българина така, щото все едно само беше чакал и най-малката провокация, за да се покаже в пълния си блясък. Коментарите, цитирани по-долу, са под статията от ЕДИН (нямам сили за повече) водещ български ежедневник, информиращ за инцидента. Повечето са от жени/мъже на средна възраст с реални профили в социалните мрежи. Оригиналният правопис е запазен.

***

„Каквото и да кажеш за израелец ще е “ меко казано”. Да не дава Господ да ти пресекат пътя!“

„Абсолютно . И са толкова мазно хитри в преследване на интересите си/пари/, че и на антисемитизъм го обърнаха.“

„оооо, „горките“ израелки…. таман да ви е ! оооооххх! и вие домакини, не си мислете, че всички туристи, са туристи!“

„Идете в Германия .“

„Много неприятни хора“

„тия са родени за скандали и целия свят ив е длъжен !“

„Вземете и се осъзнайте, че тия са тумора на тази земя. Вече от 2 500 години лъжат хората, че са богопомазани“

“ Глупости!Прекаляват с тази омраза!?Кой пък толкова ги мрази?“

“ Израелците са гадни,нахални и мръсни!При тях хигиената е равнище нула!“

„Що не си стоите на мъртво море, ама там ако наплюете някой,ще ядете верно бой. А и пари нямате за там. Няма по-нагъл народ.“

“ Група евреи пътуват на поклонение към Аушвиц. Но по пътя им се повредил автобуса, а наоколо само поле. Шофьорът вижда в далечината някаква къща и отива да търси помощ. А там в двора възрастен германец. Шофьорът: – Приятел, карам тука едни евреи към Аушвиц, но се повреди автобуса… Помагай! – Е как да ти помогна?! Тука имам само една малка микровълнова…“

“ Еврейски циганки…Панаирджии деаа…браво на хотелиера“

“ Тези по скоро са циганки..“

“ Чифути!!! Марш в Аушвиц!“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.