Солт Лейк Сити вече има хомосексуален кмет

Споделете статията:

За първи път жителите на Солт Лейк Сити имат кмет с открита хомосексуална ориентация. Това е Джаки Бискупски, бивш конгресмен на щата Юта в Камарата на представителите на САЩ, съобщи PinkNews. Представителката на Демократическата партия беше избрана на този пост през ноември, а вчера положи клетва. Джаки Бискупски е и втората жена на този пост в града.

Още през 1998 г., когато е избрана в Камарата на представителите, Бискупски не крие сексуалната си ориентация. След това е преизбирана шест пъти и се оттегля след 13 години. През изминалата година работи в администрацията на шерифа на Солт Лейк Сити.

С 52% от гласовете на жителите на столицата на Юта Джаки Бискупски победи досегашния кмет Ралф Бекър, също демократ.

Бискупски решава да се захване с политика, след като през 1995 г. възниква конфликт в Източната гимназия в града и местни власти се опитват да закрият клуб на гей и хетеросексуални ученици.

Новата кметица на Солт Лейк Сити е открита за ориентацията си от 1989 г. и има осиновено момче, което отглежда сама. Тя планира да се ожени за приятелката си Бети Айвърсън, която също има син.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.