Солт Лейк Сити вече има хомосексуален кмет

За първи път жителите на Солт Лейк Сити имат кмет с открита хомосексуална ориентация. Това е Джаки Бискупски, бивш конгресмен на щата Юта в Камарата на представителите на САЩ, съобщи PinkNews. Представителката на Демократическата партия беше избрана на този пост през ноември, а вчера положи клетва. Джаки Бискупски е и втората жена на този пост в града.

Още през 1998 г., когато е избрана в Камарата на представителите, Бискупски не крие сексуалната си ориентация. След това е преизбирана шест пъти и се оттегля след 13 години. През изминалата година работи в администрацията на шерифа на Солт Лейк Сити.

С 52% от гласовете на жителите на столицата на Юта Джаки Бискупски победи досегашния кмет Ралф Бекър, също демократ.

Бискупски решава да се захване с политика, след като през 1995 г. възниква конфликт в Източната гимназия в града и местни власти се опитват да закрият клуб на гей и хетеросексуални ученици.

Новата кметица на Солт Лейк Сити е открита за ориентацията си от 1989 г. и има осиновено момче, което отглежда сама. Тя планира да се ожени за приятелката си Бети Айвърсън, която също има син.

Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.