Срамно и позорно е български политик и бивш министър да използва символи от периода на Холокоста

Споделете статията:

По повод появата на лидера на политическа партия АБВ Румен Петков с жълта табелка „Неваксиниран“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ на 21 септември 2021 г. най-авторитетната еврейска организация у нас „Шалом“ публикува на страницата си позиция. В нея се казва:
„ОЕБ “Шалом” е силно обезпокоена от появата на лидера на ПП „АБВ“ Румен Петков с жълта табелка „Неваксиниран“ в предаването „Делници“ по телевизия „Евроком“ като препратка към жълтите звезди, носени от евреите през периода на Втората световна война. Срамно и позорно е български политик и бивш министър да използва символи от периода на Холокоста за подсилване на своите твърдения и тези. Всяко неуместно сравнение на настоящето с тежките години на войната, омаловажава страданията, понесени от жервите на Холокоста.
ОЕБ „Шалом“ призовава българските политици и общественици да премерват и обмислят своите думи и действия когато говорят за тъмните години от периода на Втората световна война“.
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.