Студенти събират предизборни обещания, ще следят за изпълнението им

Студенти ще събират предизборните обещания на политиците на едно място, за да може да проследят дали впоследствие са спазени. Това ще се случва в сайта Reddit.com, а платформата се казваТе обещаха“ . Нейната цел е да подобри политическата памет и грамотност, като следи предизборните обещания на политиците и ги събира на едно място, така че всеки да може да има достъп до тях по всяко време.

Eто някои от обещанията на партиите и движенията, които са публикувани тук:

– В предизборната програма на ГЕРБ се обещава средна заплата от 2000 лв., 1000 лв. минимална заплата, 600 лв. средна пенсия, заплатата от 125% от средната за учителите.
-Николина Ангелкова: Няма да има промяна в данъчната политика, 1000 лева минимална работна заплата при следващо управление на ГЕРБ
– КП Изправи се.бг / Мутри вън обявява 70 мерки в рамките на мандата на 45-то НС
– Нинова обещава: Нямa дa ce крaдe!
-„Нямa дa ce крaдe, cвoбoдни, пoчтeни прeдприeмaчи щe мoгaт дa прaвят мoдeрнa икoнoмикa бeз рeкeт, здрaвeтo нямa дa ce търгувa, a oбрaзoвaниeтo нa дeцaтa ни нямa дa e бизнec“, тoвa зaяви Кoрнeлия Нинoвa.
– Борисов обеща по 4350 лв. помощ за младите певци и музиканти
– От инстаграм профила на МГЕРБ София
Post image
– Борисов обеща до 2025 г. средната учителска заплата да стане 2500 лв., а на университетските преподаватели – 2800 лв.
-„Демократична България“ се ангажира със средна заплата 2400 лева за един мандат
– Борисов: „До следващите 4 години, вчера правихме разчети, ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. евро. 196 млрд. лв. мога да им ги обещая. … Убеден съм, че ще постигнем поне 2000 лв. средната работна заплата и нагоре. Ще продължим санирането …“
Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.