Стюардеса сваля мюсюлманка от самолета

Споделете статията:

Мюсюлманка е накарана да слезе от самолета без обяснения, след като помолила съседа си да си сменят местата. Съветът на Американските ислямски отношения (САИО) призова за разследване на мотива за подобно действие, тъй като жената е била от сомалийски произход и е носила бурка, съобщава Индипендънт.

Хакима Абдул е помолена да напусне самолета, след като попитала мъжа до себе си дали може да се разменят местата и той се съгласил. Тя пътувала сама с прекачване, за да помогне на семейство, очакващо дете в Сиатъл, оповестява Зайнеб Чадри, мениджър на САИО за Мериленд.

След като мъжът до Абдул се съгласил да си сменят местата, стюардесата се приближила и им казала, че не е позволено да се разменят местата, въпреки политиката на авиолинията да не се слагам номерация на седалките.

На въпроса защо не могат да си разменят местата, стюардесата не отговорила адекватно и помолила пътничката да слезе от самолета. На въпроса от страна на полицията на летището, има ли причина жената да бъде свалена от самолета, стюардесата казала, „Не, просто ме караше да се чувствам неудобно”.

Според съпруга на Хакима Абдул, авиокомпанията е презаверила билета й и тя е успяла да стигне до желаната дестинация, но е била крайно засегната от подобно публично унижение.

Случаят й не е изолиран, неотдавна по подобен начин от самолет беше свалено цяло мюсюлманско семейство.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.