Арестувана е жената планирала да убие Нанси Пелоси

Властите на САЩ задържаха жена, която участвала в щурма на Капитолия от привърженици на Тръмп на 6 януари и обявила намерение да застреля председателката демократ на Камарата на представителите Нанси Пелоси, съобщи вeстник „Вашингтон пост“. Според изданието жената е арестувана вчера. Тя била разпозната по видеоматериал, който изпратила на децата си. „Проникнахме в Капитолия. Влязохме вътре, постигнахме целта си. Търсехме Нанси, за да я застреляме в скапания мозък, но не я намерихме“, цитира „Вашингтон пост“ извадки от това видео.

 

По информация на вестника жената се опитала да заличи видеозаписите, които е направила в Капитолия, и казала на децата си също да изтрият от телефоните си снимките, които им е изпратила.

Пелоси заяви на брифинг тази седмица, че заплаха за сигурността на Конгреса на САЩ може да дойде от самата Камара на представителите. Намеквайки на колегите си, тя посочи „враговете“ в залата. На въпрос на репортер за това кого има предвид под „врагове“, Пелоси добави: „Има членове на Конгреса, които искаха да внесат оръжие и заплашват със смърт останалите членове на Конгреса“.

В Конгреса вече са инсталирани металодетектори, за да не могат конгресмените да внасят огнестрелно оръжие в заседателна зала. Миналата седмица конгресменът републиканец от Мериленд Анди Харис се опита да влезе с пистолет в пленарната зала на Камарата на представителите.

 

бта

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.