Терористът от Кристчърч е обикновен бял мъж, с работнически произход, представлява милионите етнонационалисти

Новозеландската премиерка получила манифеста на атентатора преди стрелбата, съобщава dariknews.

 

Кабинетът на премиера на Нова Зеландия Джасинда Ардърн
снимка: dariknews

„Аз бях една от повече от 30 получатели на манифеста, който ми беше изпратен по електронната поща 9 минути преди нападението“, заяви Ардърн пред репортери. „В него не е имало включена локация, нито специфични подробности“. Документът е бил препратен и на разузнавателните служби.

Нападателят, който се идентифицира като Брентън Тарант от Австралия, публикува манифест от 73 страници, в който се описва и като „обикновен бял мъж“. 28-годишният терорист коментира, че е роден „в семейство на работниците, с ниски доходи …, който е решил да заеме позиция, за да осигури бъдеще за своя народ“, съобщава Нюз.ком Австралия.

Той описва причините атаката, за да „покаже на нашествениците, че нашите земи никога няма да бъдат техните земи, нашите земи са наши собствени и че, докато един бял човек все е жив, те никога няма да завладеят нашите земи“. Той разкрива, че е планирал нападението от две години, отбелязвайки, че е решил преди три месеца то да е в Крайстчърч.

Той допълва, че Нова Зеландия не е „първоначалният избор за атака“, но я описва като „целенасочена среда, както навсякъде на Запад“.

„Една атака в Нова Зеландия би довела до вниманието за истината за нападението над нашата цивилизация, че никой в света не е в безопасност, нашествениците са били във всички наши земи, дори и в най-отдалечените райони на света и че никой не можеше да отиде някъде, където да е безопасно и свободно от масова имиграция. “

Твърдейки, че представлява „милиони европейски и други етнонационалисти“, той допълва „трябва да осигурим съществуването на нашите хора и бъдеще за белите деца“.

Нападателят цитира военни лидери и се позовава до древни битки като обсадата на Акра от 1189 г., Османската империя, включително битката за Виена през 1863 г. и битката при прохода Шипка през 1877 г. Той цитира и Карл Мартел, френски военен лидер (б.р. запомнен с победата си в битката при Поатие през 732. Като резултат от победата, Мартел завоюва цяла Южна Галия, а единствено областта Септимания остава в ръцете на арабите. Заедно със съвместната победа на хан Тервел и император Лъв III Исавър над арабите през 717 година при Константинопол се характеризират като спасението на Европа от арабската заплаха).

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.