TimeHeroes раздаде Годишните си награди. Маргиналия добави още един приз за“слисващата“ си работа

 Най-голямата платформа за доброволчество у нас, TimeHeroes, връчи своите призове на доброволци, организатори, компании и журналисти. Двадесет и двама са отличени за изключителни доброволчески примера в четвъртото издание на Годишните награди ГЕРОИТЕ

 С изненадващи обаждания, излъчени в ефира на БГ Радио на 20 и 21 март, най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.org, обяви кои са отличените в годишните награди ГЕРОИТЕ.

Престижните призове бяха раздадени за хора и организации с изключителен принос за развитието на доброволческата култура в България. Журито на наградите мина през трудния избор от общо 211 номинации, за да стигне до решението да раздаде 22 приза.

Журналистът и главен редактор Юлиана Методиева получи приза за сайта Marginalia като част от все по-голямата общност на хората, които превръщат времето и уменията си в сила на промяната и предават доброто нататък(виж тук и тук).

След номинацията „Журналистика за различността“ на Европейската комисия, Наградата „За гражданска активност“ на  Комисията по досиета, „Шофар“ за борба с антисемитизма и словото на омраза на ОЕБ“Шалом“, Наградата за принос за развитието на гражданското общество –  осъществяването на Конференцията „София – град без омраза и екстремизъм“ на Програма Европа на Столична община, екипът на Маргиналия е отличен отново. Честито!

Сред отличените тази година са всички доброволци към Планинската спасителна служба; застаналите на първа линия в COVID отделения Мирослава Попова и Тихомира Методиева-Тихич; Светла Паркър и Ан Грифин за инициативата си за доставка на топъл обяд на медици в разгара на пандемията; както и Стефания Георгиева и Иван-Александър Иванов за проекта си “Остави се да си Воден”.

Наградени бяха още Федерация на природозащитни сдружения “Зелени Балкани” за техния Спасителен център за диви животни, както и Фондация „Асоциация Анимус“ за горещите телефонни линии за жертви на насилие по време на пандемията.

Статуетки взеха още и Hewlett Packard Enterprise за цялостната доброволческа политика на компанията, магазини Стената за малък бизнес с голямо сърце.

„С награди ГЕРОИТЕ за четвърта година отдаваме благодарност на много от смелите хора, които ни носят надежда и ни показват колко е важно да бъдем заедно. Героите, които действат, които не чакат, за които да помагаш не е нищо извънредно. И преди, и сега. Искрено се надяваме, макар и по-различен начин, че сме успели да предадем вълнението и огромната емоция, които церемонията по раздаването на призовете носи, както и да отдадем признание на всички заслужили. Благодарим – и на тези, които бяха наградени, и на всички номинирани. За нас е чест! Нямаме търпение за следващите ви добри дела!”казват организаторите.

На awards.timeheroes.org можете да прочетете историите на всички, които получиха престижните призове в ГЕРОИТЕ 2020.

До 27 декември всеки можеше да номинира доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и други за конкретни техни действия в сферата на доброволчеството в периода май 2019 – декември 2020 г.

Патрон на ГЕРОИТЕ е Фондация “Америка за България”. Основен партньор на награждаването е БГ Радио. Организационен партньор е B2N, a визуалната идентичност – на Noble Graphics.

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.