След сексисткия скандал Тръмп отхвърля вероятността да се откаже от надпреварата

Кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп реагира нападателно към призивите да се откаже от президентската надпревара. Той атакува изявени републиканци и заяви, че има „страхотна подкрепа”, въпреки скандала с вулгарните му коментари за жените, съобщи „Ройтерс“.

В деня, когато Тръмп трябваше да участва в дебат с кандидата на демократите Хилари Клинтън и един месец преди изборите на 8-ми ноември, той използва социалните медии, за да прекрати всякакви спекулации, че ще напусне надпреварата. „Имам страхотна подкрепа (освен от някои републиканци на челни постове). Благодаря ви”, написа медийният магнат в Туитър. „Толкова уверени в себе си лицемери. Следете резултатите им от гласуването – и изборите – да не се отменят!”, той, очевидно имайки предвид републиканските депутати, които оттеглиха подкрепата си за него след появилия се клип от 2005 г.

На клипа Тръмп, по време на телевизионно риалити шоу, говори на включен микрофон за сваляне на жени и опита си да съблазни омъжена жена. Клипът е заснет само няколко месеца след сватбата с третата му съпруга, Мелания.

Тази ситуация поставя 70-годишния Тръмп в най-голямата криза на неговата 16-месечна предизборна кампания и задълбочава разрива между него и републиканците, се казва в съобщението на „Ройтерс“.

„Разбираме, че това е непозната територия… да си изправен пред противник, чиито отношения със собствената му партия, която иска да оттегли подкрепата си за него, са в разрив”, каза Дженифър Палмиери, пиар на Хилари Клинтън

Източник, близък до кампанията на вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс отхвърли предположенията на политолози, според които той може да заеме мястото на Тръмп в надпреварата след скандала.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.