Транс жена от Пекин се разкрива на 72-годишна възраст

Споделете статията:

Транс жена в Пекин смени пола си на 72-годишна възраст. Тя заяви, че се чувства като млада жена, предаде „Пинк нюз“.

Това стана, след като по-рано тази седмица 90-годишен ветеран от Втората световна война се разкри като транс жена.

Ксин Юе, подкрепяна от съпругата и от дъщеря си, се подложи на операция за смяна на пола. От 2009 г. насам китайските здравни власти изискват транс хората да получат одобрението на преките си роднини, за да се подложи на процедури за смяна на пола.

„Тя даже се шегуваше, че вече ще има две майки“, каза Ксин за подкрепата на дъщеря си. Пред „Саутърн метрополис дейли“ самата дъщеря заяви, че не ѝ отнело много време да мисли за решението на майка си.

Ксин сподели, че е отраснала с двама братя в традиционно семейство, но родителите ѝ искали дъщеря и я обличали в ярки момичешки дрехи. Тя имала прякор, означаващ „второ момиче“.

Едва след пенсионирането си през 2000 г. се случило тя да получи подкрепа онлайн и осъзнала, че е трансджендър. Тя успяла да възприеме себе си по много по-позитивен начин, след като преминала през депресия и посещавала психолози, които се опитвали да „излекуват“ джендър дисфорията ѝ (дискомфорт, свързан с чувството, че няма съответствие между физическия и психологическия пол).

„Занапред жена ми и аз можем да се обръщаме помежду си с думата „сестра“. Ние още живеем заедно“, каза тя, и добави: „Кожата ми е все още мека и бяла като на жена в 20-те си години. Чувствам се в своите 30 и мога да живея до 100.“

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.