Трета блокада за седмицата. Този път в Перущица

Пет случая на коронавирус в Перущица са открити сред контактните на 54 годишния мъж от града с положителна проба от вторник. Той бе настанен в Инфекциозна клиника, а Радио Пловдив научи, че петимата новоустановени са в добро състояние. Те са на домашна 14 дневна карантина. Всички са от квартал ”Запад”, съобщи БНР.

Това е третата блокада за седмицата след Буковлък и Кюстендил, за които Маргиналия писа -виж тук и  тук

Тъй като са имали доста контакти през последните няколко дни, се очаква в града да има и още заразени. Все още се очакват резултатите от пробите им. От общината обаче предприемат мерки за ограничаване на заразата:

„От 18.06.2020 г. временно ще бъде блокирано движението на жителите на кв.”Запад” извън него. Допустимо ще бъде излизането от там, само в наистина неотложни случаи, като посещение на болница например“, съобщи във фейсбук страницата си кметицата Мария Вълканова.

Тя призовава за спазване на добра лична хигиена и дисциплина, за да не се разпространи заразата.

Към момента на територията на общината има 18 души под карантина заради пристигане от рискова държава, а на 122-ма карантината вече е изтекла. Излекувани са 2-ма души, информира още кметицата.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.