Убиецът на жител от кв.Столипиново е оправдан, тоталният расист се оказва съдът според някои в социалните мрежи

Пловдивският окръжен съд призна за невинен д-р Иван Димитров за убийството на Георги Джевизов, жител на кв.Столипиново. Убийството е извършено на2 март 2018 г. Лекарят е оправдан за убийството, но получава две години условно с 4 години изпитателен срок за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Убиецът е посрещнат с аплодисменти от свои колеги медици от пловдивските здравни заведения и приятели пред съдебната палата минути преди заседанието този четвъртък да започне. Подкрепата за него не е спирала. Обвинението на Димитров е за убийството на Джевизов при превишаване пределите на неизбежната отбрана, както и за притежанието на незаконния пистолет, с който е.

Пред съда медикът призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Съдът приема, че делото е за неизбежна отбрана в класическия й вид . Георги Джевизов е нападнал и Докторът се е защитил.

Майката на убития Джевизов задава въпрос на съдията“Как така го оправдаваш, ако беше твоя син!“ Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Подсъдимият трябва да плати разходите по делото от 3299 лв.

Активистът за правата на децата Стан Додов написа по този повод във фейсбук: “ Правосъдие за всеки. Той се признава за виновен, ония му казват, че е невинен. В смисъл, убивай си, нема ядове. Нали е циганин.
Повече от година след расистките изблици покрай случая, тоталният расист се оказва съдът. В расистка държава впрочем“.

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.