Ударена е чужденка в Музея на София, виновникът ще бъде наказан

Споделете статията:

В нощта на музеите един от служителите на музея удря случайна жена без провокация. Жената е чужденка. Служителят е Александър Мирков. ” Няма предприети стъпки спрямо него, защото не е имало подаден сигнал в полицията”, алармира вчера редакцията на Маргиналия известна активистка. “Със сигурност има запис на камерите от самото нещо и множество свидетели, които потвърждават събитията”, твърди още тя.

Маргиналия изпрати сигнала до  ръководството на Музея на София.

Ето отговорът на директорката доц.д-р Венета Ханджийска:

“Инцидентът е установен веднага. След преглед на видеозаписа от охранителните камери се установи, че и двете страни се провокират взаимно, което ни най- което ни най-малко не оправдава недопустимото
поведение на служителя на музея. Пострадалата е провела разговор с директора и е поканена да подаде официално жалба. След това директорът е образувал дициплинарно производство по КТ без да дочакат жалбата. До този момент жалба от гражданката не е входирана“.

На въпроса какви мерки ще се вземат, доц. Венета Ханджийска  ни увери:

„Александър Мирков е дългогодишен служител на музея, без предходни провинения. В понеделник, 3 юни, ще бъде наложено наказание „последно предупреждение и финансова санкция, поради уронване на престижа на институцията.“

 

 

 

 

 

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Споделете статията:
Avatar

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.