Уличният художник Банкси изобрази Брекзит в Дувър

Публикация, споделена от Banksy (@banksy) на

Уличният художник Банкси представи Брекзит като работник, който отчупва една от 12-те златни звезди на знамето на Европейския съюз. Изображението е на стена в град Дувър, в който се намира фериботното пристанище, което свързва Англия с Кале във Франция, съобщи „Ройтерс“.

Банкси, чиято истинска самоличност се държи в тайна, публикува на официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм снимки на творбата си вчера, в деня на френските президентски избори. Негов представител потвърди, че авторът е именно той.

Dover, England.

Публикация, споделена от Banksy (@banksy) на

Дувър и белите му скали, които са виждани от множество хора, които пристигат и отпътуват от Великобритания всяка година, често присъстваше в медийните репортажи около Брекзит.

Вестникът „Сън”, който водеше кампания за „напускане”, прожектира на скалите послание „Дувър и вън” на 24.03, денят, в който британският министър председател Тереза Мей обяви началото на излизането на Кралството от Европейския съюз.

През 2015 г. Банкси създаде четири творби в бежански лагер в Кале, включително една, представяща основателя на Епъл Стив Джобс, чиито баща бил сирийски мигрант.

През март художникът създаде хотела „Уолед Оф” във Витлеем, близо до израелската бариера на окупирания Западен бряг.

Хареса ли Ви статията? Ако да, подкрепете нашата кауза за правозащитна журналистика

Marginalia

Marginalia е интернет сайт за анализи, коментари и новини в областта на правата на човека. Пространство от съмишленици. И още.